Vi bruger 2 typer af fast hegn og 2 typer af flytbar hegn.Hegn 1 :  er et 4 trådet strøm hegn, nedefra sidder tråden i ca. 20 cm over jorden, den næste 15 cm over den, den tredje 20 cm over den anden og den øverste ca. 25 over den tredje. Der bliver slået med buskrydder under tråden så der er godt med strøm på, den skal helst slå med ca 3500 - 4500 volt så kan det svie græsset så man ikke skal slå under det så tit og fårene har god respekt når der er over 3000 v.


 Hegn 2 : er et 54 cm nethegn med strøm i, med en strømtråd over, nettet sidder ca. 15 cm over jorden, så man kan går med buskrydder under, men så små lam IKKE kan komme under. Tråden sidder ca. 15 cm over nettet, så kan fårene ikke se hen over og får ikke lysten til at prøve at springe over wink
Ledet ved nethegnet er lavet på samme måde som ved trådhegnet, med ledhåndtag, så nettet bliver holdt stramt.
Lågen i fuld brede.
På de fleste arealer bruger vi økopæle, de er mere naturlige, lang holdbarhed og falder godt ind i naturarealerne.
Her hjemmer ved ejendommen bruger vi net med strøm og med 2 tråde over, her bliver arealerne nemlig brugt til hyrdetræning, udendøres vinterfodring af får og til hestene.
Hegn 3 : flexinet, flytbart nethegn med strøm. Det bruger vi til f.eks. at dele en mark med gimmer på den ene side og vædderlam på den anden. Eller et hurtigt men sikker hegn til får med små lam der lige i en kort periode skal græsse en mark. Flexinet må de ALDRIG gå ved uden strøm på, heller ikke bare nogle få timer, da de nemt sidder fast i det og bliver kvalt.
Hegn 4 : polytråd, en 3 trådet 400-500 m hegn på spoler som man trækker ud, med hvide plastpæle som mellempæle og træpæle i hjørnerne. Det er et hegn vi bruger mest om efteråret når fårene græsser efterslæt marker, hvor de skal fyttes med jævne mellemrum, eller på arealer som vi kun har for et år af gange, hvor vi ikke vil sætte fast hegn, i det tilfælde sætter vi en ståltråd nederst, så kan der gå får med lam og det er nemmere med buskrydder at man ikke har polytråden nederst.
Sorthøjgaard | Vallerbækvej 78 | 7470 Karup